Warning: Use of undefined constant list_fieldtype - assumed 'list_fieldtype' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 445

Warning: Use of undefined constant list_textformat - assumed 'list_textformat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 446

Warning: Use of undefined constant format_text - assumed 'format_text' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 447
Test: Vandtæt kamera etui - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Test: Vandtæt kamera etui


Dette er den første produkt test på Kameravalg.dk, og det er et vandtæt etui til ens kamera vi skal kigge nærmere på, og se om det holder tæt som lovet.

SONY DSC

Selve produktet / Indledning:

Her ses produktet som man modtager det, og som man kan se i nederste venstre hjørne er det Coolstuff.com der her været så venlige at sende dette produkt til test her på Kameravalg.dk.

Det vandtætte etui kommer i en hård plastik indpakning, og ellers ganske pæn og nydelig med billeder af, hvilke situationer at man vil nyde godt af dette produkt.

SONY DSCSer vi på bagsiden er der ikke det helt store at se, dog en række informationer om at få det bedste resultat, hvordan man bruger dette etui og lukker det korrekt. Øverst står der i mine øjne en række utrolig vigtige punkter man ikke finder på forsiden:

  • Vandtæt ned til 3 meter / 9 ft
  • Flyder sikkert hvis man taber det i vand
  • Sikre også mod støv samt sand

Det skulle altså sikre ens kamera hvis man ønsker billeder fra en dykkertur på ferien, mod sand hvis det skal med i Sahara, eller bare mod at blive tabt i poolen når man ligger på hotellet.

Man skal altså ikke tage det med ned på 20 meter, men generelt sikre det mod mange af de ting alm turister og lign vil opleve på en ferie, hvor man ønsker ekstra beskyttelse af sit kamera.

Udpakningen:

Efter hjælp fra en saks lykkes det at få åbnet den hårde plastik indpakning, og dette er indholdet:

SONY DSC

  • Vandtæt kamera etui
  • Snor (Så det kan hænges om halsen fx)
  • Instruktion
  • Fugt pose (Ikke på billedet)

Udover det som man kan se på overstående billedet følger der også en lille fugt absorberende pose med, der kan ligges i posen så man er helt sikker på at undgå dug indvendigt i fugtige områder når posen åbnes/lukkes.

SONY DSCÅbner man den medfølgende instuktion står der lidt omkring der kan forekomme bobler samt hvordan dette skal kontrolleres, etuiet i varmt vand og lign informationer. En ting jeg undre mig kraftigt over er at der står det er vandtæt ned til 6 meter, eftersom at emballagen kun sagde 3 meter, så lidt svært at vurdere hvad der er korrekt.

  • Coolstuff.dk er igang med at kontakte leverandøren, så for en sikkerheds skyld skal man holde sig til de 3 meter.

Det vandtætte etui i brug:

Størrelsen på det vandtætte kamera etui er 18 x 12 cm, og altså kun beregnet til ens kompakt kamera – Men kunne dog ikke undgå at ville prøve med et større, og dette blev resultatet:

SONY DSCKameraet på overstående billed er mit Sony NEX-3N med et 16-50mm objektiv monteret, og så man kan se kom det ikke ret langt ind, før det blev for stort.

Dette billedet viser dog meget godt at sikringen mod vand består af 3 separate “låse”, der bliver rullet sammen, og holdt på plads af det sorte stykke der klikkes sammen.

SONY DSCFandt mit ældre Samsung PL120 frem for skuffen, og som man ser er det altså rigeligt med plads til sådan et kompakt kamera i posen. Der er monteret et lille “glas” på posen som skulle gøre at der er plads til når ens kamera objektiv åbner sig, hvilket er ganske praktisk.

Vil dog sige at man skal undersøge hvor stort ens objektiv er på kameraet samt hvor meget det åbner sig ud, for der er altså ikke vildt meget plads i den lille cirkel.

SONY DSCDen bløde plastik gør at man ret nemt kan betjene sine knapper på bagsiden af ens kamera, hvilket bestemt må siges at være positivt – Både med hensyn til indstillinger, men nok i højere grad til at se sine billeder.

Plastikken virker også ret “skridsikker” indvendigt, hvilket gør at ens kamera ikke bare glider rundt når man vil betjene det med våde fingre.

Så skal det med i bad:

Inden man smider sit kære kamera ned under vand vil jeg kraftigt anbefale man afprøver det med indhold der ikke har værdi – Hvis der mod alle forventninger skulle være tale om et defekt etui, så er man på den helt sikre side.

SONY DSCEn af tingene produktet lover er at det flyder på vand, så dette skulle testes først, og eftersom jeg ikke har et hav i nærheden eller pool blev det gamle badekar taget i brug.

Som det overstående billede flyder det ganske uden problemer, og kameraet er også tændt hvilket man kan se på det åbne objektiv – Første test bestået uden problemer!

SONY DSCNæste test var at det skulle helt under vand, og ville gerne teste det mere end 1 min, så skulle finde på en måde at holde det nede på. Det blev løst på en lidt alternativ måde med et fad, og i toppen af fadet kan der ses en luftboble, men resten er trods alt fyldt med vand, så den smule luft har ikke haft betydning.

Lod det ligge under vand i 30 min, og da jeg kom tilbage var alt i skønneste orden og mit kamera var stadig helt tørt.

SONY DSCFor at vise at det faktisk også blev tændt under vand, kan man se på dette billedet at objektivet er åbnet i det “glas” der sidder på etuiet.

Kopperne var lige hvad jeg havde ved hånden der nemt kunne stå selv under vandet, og for at tage et prøve billede der ikke bare blev en hvid kant på badekaret.

SAM_1755Det gamle kamera der blev brugt til testen har efterhånden set bedre dage, men som man kan se her fungere det altså ganske hæderligt under vand, sådan et billede her havde jeg trods alt aldrig kunne få uden dette vandtætte etui.

Konklusion:

Efter at have prøvet dette vandtætte kamera etui noget tid og haft det igennem flere test, må jeg sige at det har levet op til forventningerne. Har godt nok ikke lige haft det ude i en sandstorm, men når det er tæt under vandet, slipper der næppe meget sand ind til ens kamera.

Man skal selvfølgelig ikke forvente et mirakel hvor man pludselig kan tage sit kamera ned til 50 meter, eller at der er plads til ens spejlrefleks kamera. Man får muligheden for at tage sit kompakt kamera med ned i poolen og tage nogle billeder af sine børn under vandet, sikre sig mod sand og lign opgaver, hvilket trods alt er hvad rigtig mange også kun får brug for.

Til disse behov syntes jeg det fungere super godt, og holder man det oppe imod en pris på 99 kr er det bestemt rigtig godt givet ud, og utrolig mange vil kunne få stor glæde for en meget lille udgift – Vil bestemt anbefale dette.

– En speciel tak skal der lyde til Coolstuff.dk der har været så venlige at sende dette produkt til test her på Kamevalg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *