Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wpse9870_parse_request() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Test: Smartlens objektiver til mobilen - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Test: Smartlens objektiver til mobilen


Smartlens.dk har været så venlige at sende deres “4 in 1-linsesæt” til test her på Kameravalg.dk, så lad os se hvad dette kit indeholder.

SmartLensobjektiver

Som navnet antyder indeholder dette kit 4 forskellige objektiver til ens mobil telefon, og lad os bare gå direkte igang med at se på sættet – De forskellige objektiver er:

  • Macro
  • Wide
  • Fish-eye
  • Telezoom

 

– Alle billeder i testen taget med objektiverne er direkte fra mobilen, og ikke ændret på nogle måder.

DSC01756

Udpakningen og selve produktet:

Når man modtager objektiverne bliver de leveret i en lille brun pose, hvilket for mig kun er et plus. Nogle vil måske mene at det ikke ser super lækkert ud, men det er nemt at have med at gøre, samt at det intet fylder når man smider indpakningen ud – Derudover er der også fri fragt ved Smartlens.dk, hvilket kun gør det endnu bedre.

Åbner vi poser kommer overstående indhold frem (Der medfølger også en pose vi kommer ind på senere). Hvert enkelt objektiv er pakket i hver sin pose, samt der også medfølger monterings ringe samt magnetiske holder til dem alle, ret lækkert syntes jeg.

Der medfølger intet omkring montering, hvilket jeg nok gerne havde set lidt af. Det er utrolig enkelt og simpelt, dog kunne jeg forestille mig at nogle stadig ville have glæde af en simpel guide – Dette kunne også gøres ved et link når man bestiller til fx en kort Youtube film.

DSC01758

Her ses alle 4 objektiver på række, hvor at der til hver enkelt er en beskyttelses “hætte” til. Hvis man har dem hængende i nøglebundet eller lign beskytter man altså glasset for ridser, og man føler at de sidder ordenligt fast, og ikke bare falder af efter egen lyst.

Billedet viser ganske rigtigt kun 3 objektiver, men det er pga at Macro + Wide er skruet sammen, og man har derfor 2 objektiver i et. Alene fungere det som Macro, og skruet sammen med et fint gevind fungere de som Wide.

DSC01764

Så kom beskyttelses hætten af, samt alle 4 dele i kittet kan ses tydeligt. De er lavet ud af anodiseret aluminium, og man føler bestemt at man står med et kvalitets produkt i hånden. Der er ikke noget plastik over dem, og man frygter ikke at de går i stykker ved bare det mindste slag eller lign.

DSC01766

Her ses bagsiden hvor at magneterne til montering sidder, og de er ret kraftige. Når man tager billeder frygter man ikke at de falder af, og det samme gælder i nøglerings holderen.

Det kit jeg har fået til test er i guld farve, og om man kan lide farven må være op til den enkelte. Personligt betyder det ikke noget for mig, eftersom at de trods alt ikke sidder på mobilen hele tiden.

Man har dog mulighed for at købe dem i en lang række farver, og der skulle nok være en der matcher din smag og mobil:

  • Sort, Guld, Rød, Grøn, Pink, Is blå, Mørk blå, Cool grå

Monterings ringSå skal vi montere objektiverne:

Overstående billede viser en af de magnetiske metal ringe monteret rundt om kameraet – Der er brugt en Samsung S3 Mini til testen, der har et “sølle” 5 megapixel kamera.

Monteringen er super nem, og fungere bare ved hjælp af dobbeltklæbende tape, og så skal man ellers centere ringen rundt om ens kamera. De kan også bruges på ens frontkamera som de fleste mobiler har, dog finder jeg ikke dette ret brugbart, eftersom at det som udgangspunkt er langt dårligere.

Foran mobilen ses der også en pudse klud der medfølger, og posen jeg nævnte tidligere. På dette billede ligger alle objektiver i posen, og har selv brugt den til opbevaring hvilket har fungeret rigtig godt.

– Jeg oplevede at nogle af de magnetiske ringe, ikke havde det dobbelt klæbende tape centeret alt for pænt. Her ville jeg inden montering lige finde det der er pænest, eftersom at der trods alt følger rigeligt med.

Test af macro objektivet:

Det første objektiv vi skal kigge på er Macro objektivet, hvilket også er det fysisk mindste når det er monteret, ses på nedenstående billede.

Macro Objektiv

Et Macro objektiv bruges når du vil helt tæt på og fange detaljer, dette kan være blomster, insekter eller lign motiver.

Når man går helt tæt på en blomst med sin mobil uden dette objektiv, vil man opleve at man ganske enkelt ikke kan fokusere på blomsten, og dette ændre macro objektivet på.

Macro1

Dette billede viser hvad der sker når vi kommer helt tæt på en blomst, telefonen kan overhoved ikke fokusere på det som vi ønsker – Macro objektiv kommer på, og så sker der dette:

Macro2Selv med mobilen HELT tæt på sit motiv kan der nu skabes fokus, og man får mulighed for at få detaljer med der slet ikke var muligt tidligere. Nedenfor ses et par andre macro eksempler ude fra haven.

Macro3

Macro4

Macro5

Blomster er altid et oplagt bud på macro billeder, og ellers er der også alverdens ting som mønster, pengesedler eller hvad fantasien kunne finde på.

Var dog ved at flytte rundt på krukker ude i haven, og der var en flok bænkebiddere under, der naturligvis skulle prøves at tages billeder af.

Macro6

Macro8

Min mobil fokusere ikke super hurtigt, så det var lidt svært at fange når de bevægede sig. Syntes dog det viser muligheder med dette macro objektiv, og selv med en ældre mobil kan der tages fine billeder.

Inden tvivl om at Macro objektivet har været en fornøjelse at teste, hvilket også ses på antallet af billeder taget. Man skal dog ret tæt på, og man kan derfor opleve at ens mobil eller hånd nemt kan skygge for lyset, dette skal man lige tænke over.

Test af wide objektivet:

Når man skruer 2. del af macro objektivet fast, opnår man en “wide” effekt – Det skrues nemt fast ved et fint gevind, og det rasler ikke løs eller lign uden videre.

Wide objektiv

Sådan ser det ud monteret på mobilen, og man opnår et bredere synsfelt med dette objektiv.

Her kan der ses et før og efter billed hvor man kan se forskellen på “wide” objektivet:

Wide1

Wide2

Man får et “massivt” bredere synsfelt, hvilket kan bruges i rigtig mange tilfælde. Dette gælder især ved naturbilleder, man det kunne også være indendørs hvor man vil have et billed af alle sine gæster. Endnu et før / efter:

Wide4

Wide5

Mulighederne er mange, og syntes at dette er anvendeligt rigtig tit, bestemt et objektiv der er værd at have med rundt. Ønsker du et bredere synsfelt endnu sælger Smartlens.dk også et “Superwide” objektiv jeg dog ikke selv har testet, men du kan læse mere om det her:

Test af telezoom objektivet:

Telezoom objektivet forstører dit motiv x2 uden at forringe din kvalitet, som man ellers vil se når den indbygget digitale zoom benyttes.

Teleobjektiv

Nedenstående 2 billeder er taget først uden objektivet, og derefter med det monteret for at kunne se forskellen.

Tele2

Tele1

Som man kan se kommer man altså en del tættere på, dog ikke imponerende meget. Syntes selv at forskellen er for lille til at jeg har fundet objektivet “værd” at tage med, men alt efter situationen er det er en fin mulighed at have. Endnu et før/efter:

Tele4

Tele5

Som man kan se skal man altså ikke forvente noget zoom i stil med sit Panasonic DZ72 med 60x optisk zoom, men man får muligheden for lige at komme lidt tættere på hvis nødvendigt.

Test af fisheye objektivet:

Fisheye objektivet har jeg glædet mig til at teste, eftersom at jeg aldrig har ejet et, heller ikke til mit spejlrefleks eller system kamera.

Fisheye objektiv

Rent størrelses mæssigt er det klart det største i kittet, og nogle vil måske føle det er en smule “klodset”. Helt personligt syntes jeg dog slet ikke det genere, og vægten er ikke noget man mærker i brug.

Fisheye1

Igen tog jeg mobilen med ud i haven, og overstående billede er taget uden noget objektiv med mobilen. Holder den samme sted og montere fisheye objektivet, og dette her er effekten:

Fisheye2

Her ses samme motiv taget med fisheye monteret, og man kan tydeligt se at man får meget mere med på billede. Kigger man i toppen ses dog tydeligt cirklen, og man kan se hvorfor man kalder dette et fiskeøje objektiv på dansk.

Her kommer der lidt flere eksempler på objektivet:

Fisheye3

Fisheye4

Fisheye5

Fisheye6

Fisheye7

Har som nævnt aldrig haft et fisheye tidligere, og man skal lige lære hvordan man bedst får effekten frem, hvilket kan kræve lidt øvelse.

Personligt syntes jeg det fungere super godt i skoven hvor man har en række linjer i træerne, der kan “bøjes” og derved skabe nogle fede effekter.

Dette er absolut et objektiv jeg skal udfordre noget mere, og som har været sjovt at prøve.

Afslutning på Smartlens testen:

Så kom vi til ende med at teste objektiverne, og det er blevet tid til en afslutning og konklusion på det hele. Objektiver er af en rigtig god kvalitet, og især den medfølgende pose har jeg brugt meget til opbevaring.

Macro samt fisheye objektiverne har for mig været de klart sjoveste at benytte, og udfordre sig selv med. De åbner virkelig nogle fede muligheder for at skabe anderledes billeder, samt fange nye motiver.

Wide objektivet syntes jeg derimod er god i de fleste tilfælde, eftersom at man tit har brug for at få mere med på sit billede, men måske ikke kan gå længere væk. Telezoom er det jeg personligt mindst har brugt, samt næppe kommer til at bruge ret meget fremover. Man kommer ganske rigtig tættere på, dog syntes jeg selv at forskellen er for lille i de fleste tilfælde.

Hele kittet koster kun 249 kr med gratis fragt, så alle kan være med prismæssigt, og med 4 objektiver får man virkelig meget for pengene. Man får super fede muligheder med ens mobil, og er ikke selv færdig med at udforske mulighederne.

En speciel tak skal lyde til Smartlens.dk for at have sendt dette kit til test, har været en fornøjelse at teste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *