Warning: Use of undefined constant list_fieldtype - assumed 'list_fieldtype' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 445

Warning: Use of undefined constant list_textformat - assumed 'list_textformat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 446

Warning: Use of undefined constant format_text - assumed 'format_text' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 447
Test: Objektiver til mobilen - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Test: Objektiver til mobilen


Det er blevet tid til endnu en test her på Kameravalg.dk, og denne gang er det objektiver til mobilen vi skal kigge nærmere på.

SONY DSC

Selve produktet / Indledning:

Overstående billedet viser hvordan man modtager pakken, og det er også CoolStuff.dk der denne gang har sendt disse mobil objektiver til test, en stor tak herfra.

Der er ikke det helt store at sige omkring indpakning, der er pakket i det almindelige hårde plastik man ofte kender, der lige skal åbnes med en saks som regel. På forsiden havde jeg nok gerne set lidt lækre billeder taget med objektiverne, for den nuværende tekst, sorte baggrund og lille streg tegning er ikke super spændende.

SONY DSCPå bagsiden er der lidt basis information, hvordan den monteres, samt lidt billeder af hvad man kan opnå med produktet. Så gerne at disse billeder havde været langt mere synlige, men som man ser er der altså tale om 2 objektiver:

  • Macro objektiv
  • Wide-Angle objektiv

Objektivet er bygget af 2 dele, hvor at macro delen fungere alene og når de skrues sammen opnår man wide-angle muligheden.

Udpakningen af mobil objektiverne:

Når man lige har fået klippet toppen af det hårde plastik går det helt nemt, og vi kan kigge nærmere på indholdet.

SONY DSCOverstående billede viser indholdet af pakke og er følgende:

  • 2 stk monterings ringe – Magnetiske samt monteret med dobbeltklæder for montering på alle mobiler stort set.
  • 1 stk beskyttelses cover til objektivet (Den sorte cirkel de 2 monterings ringe ligger i)
  • 1 stk magnetisk opbevarings snor – Nemt at have objektivet med i fx nøglebundet
  • 1 stk to delt objektiv – Øverst i billedet

Blev ganske positiv overrasket over at objektiverne faktisk ikke er lavet af plastik, men er udført i aluminium. Der er tale om et produkt til under 200 kr, så rigtig lækkert at det ikke bare at udført i plastik som man kunne forvente, og man føler ikke at det lige går i stykker eller bukker mellem ens fingre.

SONY DSCPå dette billede kan man se at objektivet består af 2 dele, der nemt skrues sammen med et fint lille gevind, hvilket fungere uden problemer. På højre side ligger der en Sony Ericsson Xperia Ray og på den venstre en Samsung Galaxy S III mini, for at vise størrelsen på dette objektiv til mobilen.

Montering af objektivet til mobilen:

Som tidligere vist følger der 2 stk monterings ringe med til objektiverne, hvor at det enten kan sættes fast magnetisk, eller benytte sig af den dobbeltklæbende tape.

SONY DSCTil testen vil der blive brugt en Samsung S3 Mini, og her kan den magnetiske monterings ring ses på mobilen – Blev nød til at benytte det dobbelt klæbende, hvilket dog også fungere helt fint (Beklager den beskidte mobil).

SONY DSCHer ses så det endelige resultat med begge objektiver monteret på mobilen – Macro delen nederst, og øverst wide-angle delen. Magnet ringen centrerer objektiverne rimeligt godt, og ellers kan man lige selv finjustere selvom jeg ikke fandt dette nødvendigt.

Selve testen – Mobil objektivet i brug

Eftersom vejret var dejligt en søndag tog jeg mobilen med ud i haven, og valgte at starte med macro objektivet.

20140309_140820En lille samling blomster blev første test, hvor at det overstående billede er taget uden macro objektivet monteret. Mobilen der bliver brugt er som tidligere nævnt en Samsung S3 Mini, der godt nok kun har et 5 Megapixel kamera, men syntes den repræsentere et ganske bredt markedet hæderligt.

20140309_141308Det problem man vil opleve uden nogle ekstra objektiver, er at hvis man vil helt tæt på så bliver ens billeder sløret. Det overstående billede er taget uden macro objektivet på mobilen, og som det ses kan den ikke fokusere når man kommer for tæt på – Og det er her at det lille objektiv kommer til sin ret.

20140309_141300Her ses præcis den samme blomst bare med macro objektivet sat på mobilen, og forskellen må siges at være massiv. Pludselig står midten af blomsten skarp, det er muligt for mobilen at få fokus og man kan nu se ganske små detaljer på blomsten.

20140309_141130Må sige jeg selv blev positivt overrasket over hvor stor forskel dette lille mobil objektiv gjorde, det blev rent faktisk sjovt at tage billeder med ens mobil.

20140309_141526

20140312_111751

Man skal selvfølgelig ikke forvente at man sidder med et 5000 kroners spejlrefleks med et macro objektiv til 3000 kr monteret, men fotoglæden kan stadig opnås.

Langt de fleste har en mobil med et lign kamera til rådighed, og for under 200 kr har man pludselig en ny “verden” som man kan fange på sine billeder.

20140309_142050Efter at have taget billeder af blomster, blev wide-angle delen fundet frem, og den skulle afprøves.

Det overstående billedet viser ganske “kedeligt” den ene ende af vores hus taget uden objektivet monteret, men skal også bare bruges til at vise hvad dette objektiv kan betyde af forskel.

20140309_142100Fik min kæreste til at sætte wide-angle objektivet på mobilen så jeg ikke flyttede den, og overstående billede er altså taget fra samme position.

Det er nu muligt at se toppen af taget, naboens flag og bedet langs huset så det er en ganske massiv mængde af areal vi har fået med, uden at flytte mobilen fysisk eller benytte zoom.

  • Har du forslag til nogle billeder du ønsker at se med objektiver, så send gerne en besked under “Kontakt” og jeg vil se på det og opdatere testen.

Konklusion:

Modtog nok dette produkt med en lille smule skepsis, for når man bevæger sig i kamera verdenen er man vant til at objektiver er en større udgift, så hvor stor forskel vil 2 objektiver til samlet 169 kr lige kunne gøre ?

Må indrømme at forskellen var ganske massiv som billederne her i testen viser, også selvom man ikke har en Nokia 1020 med et 30+ megapixel kamera. Især macro delen syntes jeg virkelig man kan få ret meget sjov ud af, og viser bare tydeligt at glæden ved at tage billeder ikke handler om dyrt grej.

Ønsker man at få lidt ekstra sjov og glæde ud af sit mobil kamera er dette bestemt en rigtig fin og billig måde at gøre det på. Effekten er ganske stor, kvaliteten i aluminium rigtig fin og prisen ligger hvor alle kan være med.

– En speciel tak skal der lyde til CoolStuff.dk der har været så venlige at sende dette produkt til test her på Kamevalg.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *