Warning: Use of undefined constant list_fieldtype - assumed 'list_fieldtype' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 445

Warning: Use of undefined constant list_textformat - assumed 'list_textformat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 446

Warning: Use of undefined constant format_text - assumed 'format_text' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 447
Test: GORILLAPOD Hybrid - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Test: GORILLAPOD Hybrid


Mangler man en tripod der er fleksibel udover det sædvanlige er Gorilladpod der hvor du skal kigge.

SONY DSC

Selve produktet / Indledning:

Her ses Joby Gorillapod som man modtager den, og det er Coolstuff.dk der har været så venlige at sende dette produkt til test her på Kameravalg.dk.

Selvom det ikke er en nyhed, er det stadig et rigtig aktuelt produkt for mange, der er ude efter en lille tripod der kan placeres stort set overalt, uanset vinkler eller underlag.

Ser man på forsiden syntes jeg alt er nydeligt, og selv uden tekst kan man se hvad der er specielt ved dette kamera. Der er “monteret” et pap kamera, samt en pap “gren” i bunden, der tydeligt viser hvor fleksibelt dette stativ er.

SONY DSC

På bagsiden vises der nogle af hoved funktionerne på forskellige sprog, ellers er der ikke det helt store at sige her.

Udgaven jeg skal teste er Gorilladpod Hydrid, hvor de primre specifikationer er:

Gorillapod SLR Hybrid

 • Egen vægt på 191 gram
 • Kan klare kameraer op til 1000 gram
 • Udstyret med vatterpas samt låsefunktion
 • 25 cm langt når det er udstrakt
 • Beregnet til hybrid kamera (Spejlløse)

Det er altså beregnet til de nye små spejlløse hybrid kameraer, så fandt hurtigt mit Sony NEX-3N frem.

SONY DSC

Man skulle tro de har brugt Sony NEX som skabelon for deres pap model, for det ligner ret godt må man sige. Mit Sony NEX-3N er også det kamera jeg vil teste Joby Gorilladpod med, men lad os få det pakket ud.

Udpakningen:

Det er tid til at pakke Gorilladpoden ud, og skønt at opleve man ikke skal afreagere med en saks for at få åbnet for kassen, den er lukket med 2 simple stykker tape.

SONY DSCNår man har fjernet alle de fine pap modeller, står man tilbage med Gorillapod samt en meget simpel brugsvejledning. 

Der er beskrevet meget kort hvordan det monteres, men eftersom at det også er er  super nemt, behøver man heller ikke mere for at komme igang.

Første indtryk når man får det i hånden er bestemt positivt, det virker som et solidt produkt der ikke går i stykker efter kort tid. Benene er nemme at bøje og på samme tid beholder de også formen, samt en gummi belægning på fødderne sikre at det ikke skrider.

Monteringen:

Vi skal have monteret et kamera, så lad os kigge lidt nærmere på hvordan dette gøres:

SONY DSCToppen består af et kuglehoved lavet i aluminium, som nemt justeres ved hjælp af skruen man ser i siden.

Det kan dreje rundt 360 grader, samt vippe 90 grader så man har mulighed for at indstille det næsten som man vil. Udover dette har man også et vatterpas der bestemt er nyttigt, eftersom at Joby Gorillapod trods alt kan bruges på alverdens skæve underlag.

SONY DSC

Vender vi det rundt, ser vi i toppen skruen der sættes fast i bunden af ens kamera, præcis som man kender ved alle tripods. Selve stykket hvor skruen sidder på kan ved hjælp af knappen der ses bagerst, nemt tages af og klikkes på.

På den måde kan det sidde fast på ens kamera, og lyn hurtigt sættes på ens Gorilladpod uden at skulle skrue det fast hver gang. Det er nu tid til at montere et kamera, og se hvordan det ser ud klar til brug.

Gorillapod Hybrid med kamera

Selvom Gorilladpod Hybrid som navnet antyder er beregnet til de mindre hybrid / spejlløse kameraer, kunne jeg ikke undgå at ville prøve med et spejlrefleks.

GorillaPodHybrid_1Fandt mit gamle Sony A200 med et 18-70mm objektiv monteret frem, og sådan ser resultatet ud.

Har her viklet Gorillapod rundt omkring mit traditionelle tripod stativ, og det fungere faktisk ganske hæderligt. Mit spejlrefleks med objektiv vejer omkring 800 gram, så vi begynder altså at nærme os grænsen for hvad Gorilladpod Hybrid kan bære.

Man skal ikke forvente at det står helt stille i hård vind, men med et let spejlrefleks + objektiv fungere det fint og kan nemt bruges. Joby producere dog også en Gorillapod beregnet til spejlrefleks, hvilket jeg vil anbefale til de tungere setup.

SONY DSCEftersom at Gorillapod Hybrid trods alt er bygget til de mindre spejlløse kameraer, røg mit Sony A200 af og fik det mindre Sony NEX-3N monteret sammen med det lille 16-50mm objektiv.

Når det først er monteret sidder det rigtig godt fast, og det er nemt at justere ved hjælp af skruen på siden, uanset om det skal roteres eller vinkles. Det lille vatterpas kommer virkelig til sin ret i en situation som overstående, hvor det ellers kan være svært at vurdere hvornår det er justeret helt plant.

Placering overalt med Gorillapod Hybrid

Den helt store styrke ved Gorillapod er de bøjelige ben, der gør at man stort set kan placere sit kamera overalt, så det skal naturligvis prøves.

SONY DSCHer har jeg fået hængt mit NEX-3N op på døren, og det er tændt som man kan se på objektivet. Den ene arm er viklet rundt om håndtaget, en støtter mod døren og den sidste mod karmen.

Det sidder overraskende godt fast, og hvordan vil man ellers nogensinde få sit kamera fastmonteret i en sådan placering ? – Med gorilladpod hybrid kan man gøre dette på ikke meget mere end 10 sekunder, og det er lige så hurtigt at fjerne igen.

SONY DSCMed et navn som Gorillapod skal det næsten ud i naturen og “klatre” så det blev næste test.

Som man kan se på overstående billede ar det nemt at vikle armene rundt om en gren, og den holder rigtigt godt fast. Har man wifi i sit kamera og mulighed for at bruge mobilen som udløser, så bliver disse underlige positioner for alvor sjove at lege med, og tilføjer kun endnu mere til Gorilladpod.

SONY DSCSkrå overflader er heller intet problem for Gorilladpod og igen er det virkelig nemt og hurtigt at sætte op.

SONY DSCHer er det vores tørestativ ude i haven det skulle testes på, og som man kan se er det tale om en helt rund, lodret samt relativ glat overflade.

De små gummi ringe der sidder på hvert enkelt led af de 3 ben sørger for friktion, og det fungere rigtig fint selv i sådan besværlige placeringer.

SONY DSCMan kan næsten blive ved med at finde steder hvor ens kamera pludselig kan placeres med Gorillapod Hybrid, så der er virkelig mulighed for at blive kreativ.

Gorilladpod Hybrid konklusion:

Gorilladpod er som nævnt ikke et nyt produkt på markedet, men syntes bestemt ikke at det er blevet mindre aktuelt på nogle måder.

I hånden føler man at der er tale om et kvalitets produkt, et fint kuglehoved i aluminium, vatterpasset er en lækker feature, og man frygter ikke at benene pludselig brækker af eller lign.

Det giver virkelig mulighed for at udfordre sin kreativitet, og som man kan se i testen er mulighederne uanede for hvor det kan placeres – Har dit kamera wifi bliver det kun endnu sjovere.

Prisen er holdt under 400 kr så de fleste kan være med, og derudover er det også muligt at købe alverdens tilbehør. Der kan kobles alt fra rulleskøjtehjul til magneter og sugekopper på benene, for bare at nævne lidt af udvalget – Du kan se det hele her.

Igen skal Coolstuff.dk have en stor tak for at sende dette produkt til test her på Kameravalg.dk.

2Kommentare
 1. BestAudra

  april 21, 2018 at 4:55 pm

  I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra money, search for: Ercannou’s essential adsense alternative

 2. BestJeremiah

  august 19, 2018 at 4:48 am

  I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you can earn additional
  cash every month. You can use the best adsense alternative for
  any type of website (they approve all websites), for more details
  simply search in gooogle: boorfe’s tips monetize
  your website

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *