Warning: Use of undefined constant list_fieldtype - assumed 'list_fieldtype' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 445

Warning: Use of undefined constant list_textformat - assumed 'list_textformat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 446

Warning: Use of undefined constant format_text - assumed 'format_text' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 447
Sony Xperia Z1 - Seriøst mobil kamera - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Sony Xperia Z1 – Seriøst mobil kamera


Sony Xperia Z1 er nu endelig offentlig lanceret, og selvom det er en mobil telefon, har kamera siden bestemt fortjent en plads her på Kameravalg.dk

Sony_Z1

 

Dette er trods alt en mobil telefon der skal kæmpe mod der bedste på markedet, så lad os starte med at se på lidt speficikationer:

  • – Processor: 2.2 GHz Quad Core
  • – Mål: 144 x 74 x 8.5 mm.
  • – Vægt: 170 gram.
  • – Skærm: 5” 1920 x 1080 pixels.
  • – Hukommelse: 2 GB ram og 16 GB intern hukommelse
  • – Kamera: 20,7 megapixel (2 megapixel front kamera)
  • – Netværk: 3G/4G, WiFi
  • – Batteri: 3.000 mAh
  • – Styresystem: Android 4.2.2

Med en 5″ skærm, Quad Core CPU, 4G samt et dejligt stort batteri på 3.000 mAh ligner dette en mobil der kan hamle op med alt der er på markedet for tiden. Det vi skal kigge nærmere på er naturligvis kamera delen:

Sony_Z1_Kamera

 

I denne tynde mobil har de ganske imponerende fået monteret en  1/2.3” Exmor RS billed sensor på 20,7 Megapixel, hvilket er det bedste i en Android telefon overhoved. Billed sensoren stammer faktisk fra deres Sony HX50 der er et highend kompakt kamera med hele 30x optisk zoom.

Godt nok mister man ganske naturligt de 30x optisk zoom, men der er stadig tale om en rigtig stor billed sensor i en mobil telefon, især når den har beholdt sin tynde profil overalt.

Sony_Z1_1

 

Selve objektiv er en 27 mm vidvinkellinse med blænde F2.0, hvilket skulle levere billeder der bliver gode selv når belysningen er lav. En ting jeg rigtig godt kan lide er at der er blevet plads til en dedikeret kamera knap på siden, som det overstående billedet viser – Noget der bestemt kan gøre en stor forskel.

button(9)

Den danske pris skulle ende på omkring 5000-5500 kr, hvilket efterhånden ikke er unormalt for en mobil i denne klasse. Det bliver ihvertfald spændende at se når de store test kommer omkring kamera delen, en mobil der er værd at følge.

Kilde. Pocket-lint.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *