Warning: Use of undefined constant list_fieldtype - assumed 'list_fieldtype' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 445

Warning: Use of undefined constant list_textformat - assumed 'list_textformat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 446

Warning: Use of undefined constant format_text - assumed 'format_text' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 447
Nyt vandtæt kamera til dykkerturen - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Nyt vandtæt kamera til dykkerturen


Et vandtæt kamera kan være en god idé hvis du enten skal ud og snorkle eller dykke, og gerne vil have dine minder sikker med hjem.

VandtætkameraMan kan godt få vandtætte huse til at sætte uden om et almindeligt kamera, men ofte er de både store samt koster også ret meget. Med et vandtæt kamera kan du bare hoppe direkte i vandet, uden at skulle bekymre dig om det er klar eller ej.

Idag findes der heldigvis rigtig gode kameraer på dette område, og vi skal se på en håndfuld af de bedste og mest populære. Når man skal kigge på et vandtæt kamera findes de lige fra 1500 kr og opefter, men efter denne artikel vil du være langt bedre rustet.

Vandtæt kamera på budget

Er dit budget ikke stort, men du vil stadig sikre dig gode minder fra under vandet ? – Dette er heldigvis muligt, hvor at vi starter med at kigge på OLYMPUS TOUGH TG-830 der koster omkring 1600 kr.

Vandtæt_kamera_2

Man kan finde modeller der er marginalt billigere, men så har de ikke indbygget GPS samt ofte kun 720p film mulighed. Med Olympus TG-830 får du et billigt vandtæt kamera, full hd film optagelse og GPS til at huske præcis hvor dine billeder er taget henne.

Dette kamera kan du tage med direkte ned til 10 meters dybde, så de fleste der skal dykke lidt på ferien vil være dækket ret godt ind. For at sikre dine minder ekstra kan du endda tabe det fra 2 meters højde ellers udsætte det for minus 10 grader, og det vil stadig fungere.

Tekniske specifikationer: 16 Megapixel 1/2,3″ Sensor, indbygget GPS, Truepic VI billed processor, 28-140mm objektiv (5x optisk zoom), 2,5 billeder i sekundet.

button(9)

Større budget = Meget vandtæt kamera for pengene

Bevæger vi os lidt op i pris og kigger i området omkring de 2000 kr kommer der for alvor nogle spændende bud frem, og vi skal kigge på 3 af dem.

Med dette budget syntes jeg virkelig man får meget vandæt kamera for pengene, og det første vi skal kigge på er OLYMPUS TOUGH TG-850.

Vippeskærm med under vandet – Olympus Tought TG-850

Vandtæt_kamera_3

Igen er det et OLYMPUS TOUGH vi skal kigge på, men med den større model får vi ikke kun bedre specifikationer, men også funktioner. En vippeskærm kan være rigtig dejlig at have når kamera vinklen måske ikke er optimal, og at se dette på et vandtæt kamera er en sjældenhed.

Olympus TG-850 kan også holde til 10 meters dybde, hastigheden er hævet til hele 7 billeder i sekundet og et lidt mere lysstærkt objektiv vil hjælpe under mørke omgivelser på dybderne.

En lækkert detalje er at objektivet (linsen) er 21-105 mm, hvilket betyder at du kan zoome længere ud og derfor få mere med på dit billede eller film – Helt optimalt hvis du vil fange en stor stime fisk eller et kæmpe rev.

Tekniske specifikationer: 16.8 Megapixel 1/2.3″ Sensor, indbygget GPS, full hd film optagelse, TruePic VII billed processor, 21-105mm objektiv (5x optisk zoom)

button(9)

Hvis du skal ned på større dybder – Canon Powershot D30

De modeller vi har set på indtil nu har “kun” kunne klare 10 meters dybde, og selvom det er nok til de fleste har du måske i tankerne at komme længere ned.

Vandtæt_kamera_1

Med Canon Powershot D30 kan du dykke direkte ned på 25 meter, og du vil kunne se hvad et vandæt kamera er i stand til at klare af tryk. Med dette kamera får man også indstillinger som “Undervands og brugerdefineret hvidbalance” samt ” Undervandsmakro” der sikre både naturlige farver under overfladen, samt mulighed for at få tæt på livet dernede.

Man får også indbygget GPS til at huske hvor man har været, og som de fleste andre modeller i denne klasse kan det også håndtere minus 10 grader og fald fra 2 meters højde. Med de specielle undervands indstillinger samt at det kan håndtere 25 meters dybde, får du her for alvor at vandtæt kamera der er klar til at dykke, endda til en pris på omkring 2200 kr.

Tekniske specifikationer: 12,1 Megapixel 1/2,3″ Sensor, DIGIC 4 billedprocessor, indbygget gps, 28-140mm objektiv (5x optisk zoom), full hd film optagelse

button(9)

Lysstærkt samt wifi – Nikon Coolpix AW120

Det næste bud på et vandtæt kamera er Nikon AW120, der skiller sig ud ved at have indbygget wifi samt et lysstærkt objektiv kontra andre i dette pris område.

Vandtæt_kamera_4

Udover at have wifi til nemt at dele de smukke stunder under overfladen, klarer det også ned til 18 meters dybde. På disse dybder kan man ikke altid forvente at have optimalt lys, og her kommer det lysstærkr objektiv til fordel.

Objektivet starter ved F2.8 ved 24mm, hvilket vil sige at når du har zoomet helt ud tillader det at lukke mere lys igennem, end de fleste konkurrenter. Dette gør at du får større chancer for gode billederne når lyset ikke er optimalt, hvilket må siges at være en fordel under vandet.

Prisen ligger omkring 2200 kr, og du kan få det i 4 farver hvis du godt vil skille dig ud.

Tekniske specifikationer: 16 Megapixel 1/2,3″, indbygget wifi samt gps, full hd film optagelse, 24-120mm F2.8-4.9 objektiv (5x optisk zoom), 3″ OLED skærm.

button(9)

Lad alt lyset komme ind – Olympus Tought TG-3

Vi bevæger os nu et trin op i pris, og hvad får man egentlig ud af at give over 3000 kr for at vandtæt kamera? – Lad os se hvad Olympus Tought TG-3 tilbyder os til turen under vandet.

Vandtæt_kamera_5

Til at starte med får man naturligvis både indbygget GPS samt Wifi, så dine billeder hurtigt kan deles og ses præcis hvor du har været. Man kan dykke ned til 15 meter med dette, men den helt store forskel ligger i objektivet.

Her får man 4x optisk zoom der starter ved 25mm, men kontra alle de tidligere modeller starter det ved F2.0. Dette betyder at du får lukket væsentlig mere lys ind, og med deres bedste billedprocesser er der virkelig mulighed for rigtig lækre billeder.

Tekniske specifikationer: 16 Megapixel 1/2,3″ sensor, Truepic VII billedprocessor, indbygget wifi og gps, 5 billeder i sekundet, 25-100mm objektiv (4x optisk zoom), full hd film optagelsen.

button(9)

Vandtæt kamera du kan skifte objektiv på – Nikon 1 AW1

Som det eneste vandtætte system kamera i verden er Nikon 1 AW1 i en klasse for sig selv, og absolut et top kamera – Lad os se nærmere.

Vandtæt_kamera_6

Med Nikon 1 AW1 har man som nævnt mulighed for at skifte objektiv, dog er der pt kun 2 vandtætte objektiver. Man får dog fordelen ved også at have et super kamera over vandet, hvor du får en lang række objektiver der kan monteres.

Kontra alle de andre modeller er sensoren også væsentlig større i dette kamera, hvor man får en 14.2 Megapixel 1″ sensor der fanger alt lys. Selvom man kan skifte objektivet kan det stadig tages direkte ned til 15 meters dybde, og man får endda en popup flash, der også kan benyttes på denne dybde.

Prisen på omkring 5200 kr ligger i den høje ende, men du får også et vandtæt kamera med stor sensor, mulighed for at skifte objektiv, samt et avanceret og hurtigt autofokus system.

Tekniske specifikationer: 14.2 Megapixel 1″ sensor, EXPEED 3A billedprocessor, full hd film optagelse, op til 15 billeder i sekundet, Nikon 1 fatning

button(9)

2Kommentare
 1. Henrik Toft

  juli 29, 2014 at 10:41 pm

  Hej,

  Var egentlig på efter et kamera og en dykkerboks men dette er dog spændende alternativer.

  Der er imidlertid en ting jeg er nød til at spørge om da det ikke er lykkedes mig at finde dette beskrevet nogen steder:

  De store sensorer (f.eks. typisk i systemkameraer kontra kompaktkameraer) bliver altid anprist og jeg går ud fra at det har meget med billedstøj at gøre. En ting der dog undrer mig er, at mange objektiver på systemkameraer typisk har blænde på f.eks. F3.5-F5.6 mens jeg har set flere kompaktkameraer som starter med blænde på F2.0. Så spørgsmålet er: giver de store sensorer også bedre lysfølsomhed og er dette i givet fald i en sådan grad at det opvejer den dårligere “startblænde”? Eller er der bare noget jeg totalt har misforstået?

  På forhånd tak og venlig hilsen,
  Henrik Toft

 2. Henrik Kristensen

  juli 29, 2014 at 11:05 pm

  Hej Henrik

  Skal prøve at give dig svar efter bedste emne, dette er nemlig noget jeg aktuelt arbejder på en guide omkring, eftersom jeg selv har haft svært ved det – Prøver at holde det lidt nede på jorden, uden alt for meget teknisk.

  Man kommer ikke uden om at en større sensor har en række fordele, men kigger man på kit objektiver, zoom objektiver osv i den mindre priklasse ligger de ofte på 3.5-5.6 som de nævner. Ved ikke om du er bekendt med Crop faktor ? – Hvor at 50mm på et FF vil blive til 75mm på et APS-C kamera (Fx almindeligt Sony systemkamera)

  Dette sker også ved blænden, så hvis vi tager et eksempel med m4/3 platformen, der er nem eftersom at crop faktoren er 2:

  50mm/f2 på m4/3 vil altså blive til til 100mm/f4 på Full Frame.

  Så selvom at blænden er mindre på den mindre sensor, kommer sensoren størrelse ind og spiller en væsentlig rolle. Håber at dette giver lidt mening ellers svarer jeg altid gerne på mails, og får dig guided videre.

  Mvh Henrik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *