Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wpse9870_parse_request() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Lens Turbo II - Unboxing billeder - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Lens Turbo II – Unboxing billeder


Lens Turbo II har kun lige ramt markedet, og Kameravalg.dk har som nogle af de første, allerede modtaget denne lækre adapter til Sony E-Mount (Nex/Alpha)

LensTurboII_ (1)

Pakken er kommet helt fra Hong Kong eftersom at den ikke sælges nogle steder i Europa på nuværende tidspunkt. Utroligt nok har pakken overlevet uden væsentlige skræmmer hele vejen, så rigtig positivt.

LensTurboII_ (2)

Under det brune papir kommer kassen frem, og man kan lige ane på siden at det er en adapter der gør det muligt at benytte Canon EF objektiver, på ens Sony NEX (E-Mount) kamera.

Lens Turbo II er dog ikke bare en adapter som alle andre, eftersom at der er glas i denne, hvilket faktisk gør en rigtig stor forskel. Det tager nemlig lyset fra dit Full Frame objektiv, og projektere ned på din APS-C sensor, og derved “fjerner” den crop faktor man normalt har, samt forstærker lyset.

Dette betyder i teorien at du får et full frame Sony NEX kamera ved brug af denne adapter, selvom sensoren naturligvis ikke rent fysisk ændre sig.

Denne video er godt nok af den første udgave, men forklare meget godt hvad man opnår ved det.

LensTurbo

Dette er deres egne ord, hvor at de nye udgave altså skulle være “Close to perfect” (Læs her) – Den første udgave blev blandt andet kritiseret for at være lidt blød i hjørnerne.

LensTurboII_ (3)

Billedet på kassen viser den gamle udgave, så blev lidt nervøs indtil jeg fik den åbnet, og kunne se der ikke var tale om en fejl. En lille detalje er at de har fjernet den røde skrift på den gamle udgave og gjort den hvid istedet for, hvilket bestemt har pyntet.

Endnu et billede stadig i kassen:

LensTurboII_ (4)

SONY DSC

Eftersom at dette er til Sony E-Mount har jeg brugt mit Sony NEX-3N til at fremvise den med, samt det vil også blive brugt til at lave dybere test Lens Turbo II adapteren.

SONY DSC

SONY DSC

Inden i kassen er det ikke det helt store udover adapteren, dog medfølger der denne lille “vejledning” hvis det skulle blive nødvendigt – Ellers har de også en Youtube film med montering der kan ses her.

SONY DSC

Her ses adapteren siden af mit Sony NEX-3N, og man kan tydeligt se “Canon” mærket, eftersom at det har et Canon EF mount. Inden man springer ud i denne adapter skal man dog lige vide at der ikke er noget elektronik, dvs at man er ude i manuel fokusering osv.

SONY DSC

SONY DSC

Overstående 2 billeder viser “Canon” siden af Lens Turbo II adapteren, og har ikke noget negativt at sige her om. Alt føles generelt solidt bygget og i en kvalitet der bestemt er værd at monteret på selv et dyrer kamera.

En af de forbedringer der er blevet lavet på denne udgave er en ny coating, der skulle hjælpe med skarpere billeder, samt mindre “flare”.

SONY DSC

SONY DSC

I den anden ende ses “Sony E-Mount”, og det er altså denne der bliver monteret på selve ens kamera. Her kan man se endnu en af de nye forbedringer, nemlig det firkantet glas, der sidder i en fordybning.

Dette skulle gøre sådan at glasset kommer tættere på ens sensor, og undgår reflektioner inde i ens kamera.

SONY DSC

SONY DSC

Et par billeder af Lens Turbo II adapteret på mit Sony NEX-3N, og syntes selv det ser godt ud. Den sorte farve og hvide skrift matcher rigtig godt, og det sidder også rigtig solidt fast uden noget slør.

SONY DSC

Lige et enkelt billede for at prøve sammenligne størrelsen lidt med mit 16-50mm objektiv, og monteret er de faktisk ret ens.

Forventer at teste det i den kommende weekend med blandt andet Canon 24-105mm f4 objektiv, og se hvor meget full frame mit lille NEX kamera reelt bliver.

Jeg har også en adapter på vej med posten uden glas også til sammenligning, så følg med her på Kameravalg.dk!

 

6Kommentare
 1. Joost.

  maj 14, 2014 at 9:41 am

  any first impressions on the image quality? looking forward to your review!

 2. Christian Mosskov

  maj 14, 2014 at 12:32 pm

  Til Sony A7* og brug af Canon mount objektiver så er Metabones III adapteren det eneste valg, ikke? Hvis man skal have elektronisk overførsel af blændekontrol ( og AF med nedsat hastighed)

 3. Henrik Kristensen

  maj 14, 2014 at 12:37 pm

  Hi Joost – No first impressions yet sadly. The plan is to test it this weekend, at the moment I am waiting on a adapter with no glas to compare.

  Hope it will be here tomorrow, and then test with the Canon 24-105mm f4 lens within this week.

  /Henrik

 4. Henrik Kristensen

  maj 14, 2014 at 12:40 pm

  Hej Christian

  Hvis man vil have den elektroniske forbindelse, så er der ikke rigtig andre muligheder end Metabones mig bekendt, desværre. Kan man nøjes med A-Mount objektiver skulle Sony`s egen adapter dog være rigtig lækker, også med hastigheden.

 5. Pingback: Lens Turbo II review - Første skud - Kameravalg.dk |

 6. Pingback: Lens Turbo II review – Billeder, fim og tanker - Kameravalg.dk |

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *