Warning: Use of undefined constant list_fieldtype - assumed 'list_fieldtype' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 445

Warning: Use of undefined constant list_textformat - assumed 'list_textformat' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 446

Warning: Use of undefined constant format_text - assumed 'format_text' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-content/plugins/komper/komper.php on line 447
Lens Turbo II review - Første skud - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Lens Turbo II review – Første skud


Lens Turbo II er en Canon EF-NEX adapter med glas, og er nu klar med de første billeder.

SONY DSC

(To the English readers, feel free to use Google Translate from Danish to English – The Part II of the review can be found here, and the unboxing here)

Vi kiggede for kort tid siden på selve adapteren under udpakning, hvilket kan ses her. Har nu fået fat i et objektiv, og det er blevet tid til at se hvordan denne kombination er i virkeligheden.

Det brugte setup er som følger:

 – Sony NEX-3N
 – Lens Turbo II – Canon EF til Sony E-Mount adapter
 – Canon 24-105mm f4 L objektiv

Det er måske for nogle et lidt underligt setup med det lille hus og objektiv kombination, men lad og se på hvordan det reelt ser ud:

SONY DSC

SONY DSC

Ingen tvivl omkring at objektiv er stort til huset, og ifølge vores køkken vægt, ligger det samlet på omkring 1100 gram.

Canon 24-105mm objektivet vejer 670 gram i sig selv, hvilket efterlader omkring 400 gram til huset samt adapteren hvilket lyder meget realistisk.

SONY DSC

SONY DSCJeg savner at have et greb som Sony NEX-6/7 eller A6000 har grundet objektiv vægten, men ellers syntes jeg ikke det er slemt. Vil nødigt montere et større og tungere objektiv dog, dette ligger ifølge mig på grænsen til det lille NEX-3N hus.

Hvis nogle prøver dette setup, så husk at gå ind i “Opsætning” og sæt “Udløser u/obj” til “Aktiv”, eftersom at den ikke kan finde objektivet.

SONY DSCOverstående taske er en Nikon CL-M3 objektiv taske, der normalt er beregnet til kun at huse NIKKOR 14-24mm f/2.8G eller AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G objektiver – Dog har jeg fået plads til lidt mere:

– Sony NEX-3N hus
– Lens Turbo II adapter
– Canon 24-105mm f4 objektiv
– Sony 16-50mm objektiv

Derudover ville der faktisk også være plads til en 20mm prime eller lign, så man kan have et ret stort setup med i den lille taske.

– Alle nedenstående billeder er taget med adapteren, uden nogle former for redigering eller lign.

LensTurboII (1)Dette er en adapter uden elektronik, hvilket vil sige at det hedder manuel fokus blandt andet, hvilket bestemt ikke er min stærke side.

Heldigvis hjælper “Focus peaking” ret meget, hvor at man ved hjælp af farver kan se hvornår man har sit motiv i fokus.

LensTurboII (41)

LensTurboII (42)

En meget simpelt test på Ålborg havn, for ganske enkelt at vise zoom området taget fra samme placering.

LensTurboII (47)

LensTurboII (50)

Mange vil nok straks råbe op og spørge om det bare er helt tilfældige billeder ? – Og svaret er ganske enkelt “ja”.

Som nævnt er jeg på mange måder amatør når det kommer til manuelle indstillinger, og første dag har gået med bare at teste fokus næsten.

LensTurboII (6)

LensTurboII (21)Tvivler ikke på at denne kombination af Lens Turbo II + Canon 24-105mm f4 er i stand til at levere langt bedre, end mine evner formår.

Hvis man kan leve med de manuelle instillinger åbner man dog for et kæmpe marked af nye objektiver, og på brugt markedet findes der mange Canon primes til små penge.

LensTurboII (65)

LensTurboII (67)

LensTurboII (72)Med focus peaking lykkes det faktisk at få nogle rimelig skarpe skud, med tanke på hvor meget erfaring jeg mangler på dette punkt.

LensTurboII (74)

LensTurboII (77)

Grundet regn samt arbejde blev det ikke til så mange timer jeg havde planlagt, men har heldigvis objektivet 1 døgn mere til at øve mig.

LensTurboII (75)

LensTurboII (39)

Efter første dag med Lens Turbo II adapteren samt Canon 24-105mm objektivet, sidder jeg med en ret positiv fornemmelse, samt sikker på at det er mig der holder potentialet tilbage.

Selvom jeg næppe bliver verdens mester i blandt andet manuel fokus, fungere det indbygget focus peaking faktisk ret godt. Savner dog klart at have en søger i nogle situationer med solen, er sikker på at focus punkterne havde været langt mere tydelige på denne måde.

Har også objektivet hele dagen i morgen, så regner med at få taget langt flere skud, og hører gerne fra folk hvis de har nogle ønsker. Jeg takker for at i har læst første del af min oplevelsen med Canon NEX-3N, Lens Turbo II samt Canon 24-105mm f4 kombinationen.

/Henrik – Kameravalg.dk

 

4Kommentare
 1. pisanie prac

  januar 2, 2019 at 9:13 pm

  Doskonałe, że ktoś w końcu poświecił czas, aby opisać to zagadnienie.

 2. Doomed.io

  april 29, 2020 at 2:47 am

  Hello to all, the contents present at this web page are really remarkable for people
  knowledge, well, keep up the good work fellows.

 3. SpbPTSPn

  juli 13, 2020 at 1:52 am

  Денежные средства под ПТС в Санкт – Петербурге. Машина остается у Вас
  Только ПТС + СТС + Паспорт

  Резолюция и сумма за 10 минут. Выдача дензнаков в течение 40 мин.!

  Бухгалтерские документы на руки после поступления средств через 5 минут. Никаких лишних бумаг не требуется

  Рассматриваем с плохой кредитной историей
  Преждевременное погашение без применения штрафных санкций
  Настоящий малый процент, финансирование до шести мультов

  Звоните +7 95-876-1 _87 _2 4

  http://антикредит-спб-птс.рф

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *