Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wpse9870_parse_request() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Lens Turbo II review – Billeder, fim og tanker - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Lens Turbo II review – Billeder, fim og tanker


Endnu en dag med Lens Turbo II adapteren er overstået, og det er blevet tid til at konkludere lidt på oplevelsen.

LensTurboIIreview (14)Hvis du ikke har læst de første indlæg omkring denne Canon EF til E-Mount adapter med glas, så kan du se de første indlæg her:

Lens Turbo II – Unboxing billeder

Lens Turbo II review – Første skud

Denne manuelle adapter gør altså dit Sony NEX kamera til et “Full Frame” kamera, eller det er salgs talen ihvertfald. Der er intet elektronik så alt foregår ved manuelle settings, men man åbner en verden af lækre objektiver.

Prisen ligger på omkring 1000 kr, og jeg har testet Lens Turbo II adapteren på mit Sony NEX-3N sammen med det lækre Canon 24-105L f4 objektiv. Alle billeder er taget i .jpeg format direkte fra kameraet, og det skal siges at jeg er ret ny inden for “manuel” verdenen.

En lille film om hvordan sådan et setup ser ud:

Personligt ville jeg ikke montere et større eller tungere objektiv på det lille Sony NEX-3N, vil sige at 24-105L ligger på grænsen uden at blive for meget.

Lad os se på lidt billeder nu:

LensTurboII_v (12)

LensTurboII_v (18)

LensTurboII_v (20)

LensTurboIIreview (22)

Billederne er taget lidt tilfældigt på forskellige gå turer i det Nordjyske samt Ålborg, for at give et varieret billede af hvordan jeg selv vil benytte det til dagligt.

LensTurboII_v (6)

LensTurboII_v (27)

LensTurboII_v (28)

En ting den første udgave af Lens Turbo fik kritik for, var at hjørnerne var lidt bløde samt ikke stod skarpt.

Uden at være ekspert vil jeg sige at jeg klart ser en forbedring, præcis som lovet ved Lens Turbo II – Absolut en positiv oplevelse og optiske rigtig god kvalitet.

LensTurboII_v (29)

LensTurboII_v (30)

LensTurboII_v (31)

Focus peaking på disse huse er virkelig effektive samt nemt at benytte, selv for en “amatør” på dette punkt som mig. Når det kommer til høj solsyn savnede jeg dog at have en søger, som fx NEX-6/7 samt A6000 har.

LensTurboII_v (33)

LensTurboII_v (44)

LensTurboIIreview (51)

Alle mine billeder er taget uden stativ, og det har generelt været en fryd at benytte. Man føler bestemt at man benytter et high end objektiv, og det vil være et jeg godt kunne finde på at købe brugt.

Et Canon 24-70 F2.8 kunne være super lækkert, dog tror jeg personligt at det bliver lidt for stort / tyngt, ihvertfald ifølge min egen smag.

LensTurboIIreview (69)

LensTurboIIreview (81)

LensTurboIIreview (86)

LensTurboIIreview (7)

Med Lens Turbo II adapteren får man næsten “full frame” blændevidden, og dette har været en fryd. Har selv et 18-70mm objektiv til mit Sony A200, og de ~4x optisk zoom passer mig ret godt.

Heldigvis har man adgang til hele Canon EF linjen af objektiver, og der burde være noget til sallg, samt et kæmpe stort brugt marked.

LensTurboII_v (46)

LensTurboII_v (50)

LensTurboII_v (40)

Lens Turbo II afslutning

Efter to dage med det lækre Canon 24-105L objektiv, skulle det desværre afleveres tilbage, og man kan kigge lidt tilbage. Helt generelt må det sige at have været en super god oplevelse hele vejen igennem.

Bygge kvaliteten af adapteren syntes jeg er høj, og man føler at det sidder super stabilt og fast når det er monteret. Den lille “knap” til at løsne selve objektivet med er jeg dog ikke fan af, men dette går ind under detaljer.

Det kunne være super at have den elektroniske forbindelse, og kunne benytte autofokus hvilket dog ikke er muligt. Der findes Metabones adapteren, men her er prisen også 3x så høj hvilket man skal tænke over.

LensTurboIIreview (38)

Uden erfaring med manuel fokus, så kommer man selv som amatør ret langt med fokus peaking, og oplevede det til overstående billeder ikke som noget problem.

Helt overordnet vil jeg klart anbefale Lens Turbo II adapteren, optikken og bygge kvaliteten er høj, og man får nogle super objektiver at lege med. Jeg forventer selv at skulle teste det igen, muligvis med et Canon 50 F1.4 og glæder mig allerede ! – Med øvelse har dette kæmpe potentiale for de super gode billeder.

– Tak for at have læst med, og vær endelig ikke bange for at smide en kommentar.

Mvh Henrik  – Kameravalg.dk

2Kommentare
 1. Pingback: Lens Turbo II review - Første skud - Kameravalg.dk |

 2. christian dige

  december 7, 2014 at 11:44 am

  hej
  jeg har fundet dit site på nettet ved at søge på mitakon lens turbo adapter.
  jeg kan se du har været en tur i dronninglund og tage billeder af slottet.

  vil gerne fotografere arkitektur og kan få fat på en god canon TS-E 24 mm 3,5 tilt shift til fornuftige penge på dba.
  Bruger idag M43 system panasonic GX7 kamera, og vil kunne bruge en lens turbo adapter til at montere canon optikken på mit kamera.

  Det ser ud som om du har gode erfaringer med din adapter.
  Må jeg spørge hvor du har købt den? kan få den på ebay sendt fra hongkong til omkring 1000 kroner

  mvh
  christian dige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *