Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wpse9870_parse_request() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Kubrick's f/0.7 - Muligt at låne - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Kubrick’s f/0.7 – Muligt at låne


Tilbage i 1960`erne lavede Carl Zeiss 10 stk meget specielle objektiver beregnet til Apollo rumprogrammet, der med en blænde på f/0.7 stadig er noget af det bedste der er skab.

50mmf07

Carl Zeiss valgte at beholde 1 stk, de solgte 6 stk til NASA og de sidste 3 stk blev solgt til den legendariske film skaber Stanley Kubrick.

De blev ombygget af Stanley Kubrick til at passe på et Mitchell BNC film kamera. Med den utrolig lave blænde var det muligt at filme en scene i filmen “Barry Lyndon” hvor der kun blev brugt starin lys til at oplyse scenen, selv idag er dette ganske imponerende.

Nu har det tyske firma P+S Technik tilpasset et PS-Cam X35 HD til at kunne få monteret dette objektiv og gjort det muligt at leje.  Der er ikke oplyst en pris endnu, men det koster alene €750 om dagen for leje af kameraet, så det bliver næppe billigt.

Her kan scenen ses der blev optaget ved hjælp af kun starin lys til at oplyse rummet, og man må sige at der bliver lukket meget lys ind i dette efterhånden gamle objektiv lavet til NASA.

Kilde. Dpreview.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *