Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579

Warning: Parameter 1 to wpse9870_parse_request() expected to be a reference, value given in /var/www/kameravalg.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 579
Bedste spejlløse kamera - 2014 - Kameravalg.dk
Din foretrukne kamera side!

Bedste spejlløse kamera – 2014


De spejlløse system kameraer er efterhånden blevet et stort marked, og Pocket-lint.com har også opdateret de bedste i 2014 som vi skal kigge på.

– Spejlløse kameraer er også kendt som system eller hybrid kameraer.

Kompakt modellerEt spejlløst kamera giver dit et kompakt hus med en stor sensor, og stadig beholder muligheden for at skifte objektiv, præcis som dit spejlrefleks kamera. Det kan derfor være et godt alternativ hvis man syntes et spejlrefleks er for stort, men man ikke ønsker at gå på kompromi med billed kvaliteten.

Bedste lomme/budget spejlløse kamera

Ønsker du et fysisk lille hus eller måske har et lille budget, er det i deres “Best pocketable / budget mirrorless camera” kategori vi skal kigge – Og vinderen blev Panasonic Lumix GF6.

 

Panasonic Lumix GF6Det benytter en 16 Megapixel Four Thirds sensor, og med både Wifi og NFC halter det ikke bagefter på nye features. Skærmen benytter touch og kan derudover vippes 180 Grader, til at tage de perfekte selfies af dig selv.

Man får ikke en hotshoe til at montere ting som flash, men det er et super kompakt og budget venligt bud på at komme igang. Derudover er udvalget af 4/3″ objektiver også ret stort, og der findes masser af små kompakte primes der vil passe helt optimalt til det lille hus.

button(2)

Dit første spejlløse kamera

Du har måske allerede bestemt dig for at købe et spejlløst kamera, men vil stadig kunne vokse med systemet og købe udstyr som flash osv. Til dette formål løber Olympus Pen E-PL5 med sejren.

OLYMPUS PEN E-PL5Sensoren er en 16.1 Megapixel 4/3″ der sammen med en Truepic VI billed processor, sikre høj kvalitet og op til 8 billeder i sekundet. Skærmen bagpå kan vippes 170 Grader, og til at fokusere har den også touch der gør det til en leg for alle.

Olympus PEN E-PL5 har ikke indbygget wifi, men understøtter SD kort som Eye-fi der tilføjer denne features hvis man ønsker. Med en pris på kun omkring 3000 kr med objektiv, får man altså et super kamera, der er værd at bygge videre på.

button(9)

Bedste kompakt kamera alternativ

Ønsker du at gå skridtet videre fra dit kompakt kamera, men ønsker ikke et meget større kamera ? – Til dette kan Panasonic Lumix GM1 være det helt rigtige valg.

Panasonic Lumix GM1Med det medfølgende 12-32mm objektiv eller måske en 20mm prime, finder man ikke et meget mindre kamera, hvor man kan skifte objektiv. Sensoren er den populære 16 Megapixel 4/3″, og giver derfor udvalg til et rigtig stort objektiv marked.

Det mangler ikke features, eftersom at man både får touch skærm, wifi samt NFC – Alt dette i et yderst lille hus.

button(9)

Bedste spejlløse kamera med indbygget søger

Kommer man fra et spejlrefleks, vil man måske have et mindre hus, men ikke ønsker at undvære at have en søger. I denne kategori har de udvalgt 2 modeller, hvor at Sony NEX-6 er det første.

Sony Alpha NEX-6Det har en stor 16.1 Megapixel APS-C sensor, en lækker OLED søger, vippe skærm samt indbygget wifi.

Sony Alpha 6000 har godt nok erstattet det, men man kan stadig købe det til rigtig gode priser eftersom det er faldet meget, og man får et super kamera at bygge videre på.

button(5)

Det næste spejlløse kamera med indbygget søger de anbefaler er det lækre PANASONIC LUMIX DMC GX7.

Panasonic Lumix GX7

Som et af de eneste på markedet kan den indbygget elektroniske søger vippes fysisk op, en detalje man ikke finder ved mange andre. Sensoren er en 16 Megapixel 4/3″ der med en Venus Engine billed processor, sikre høj kvalitet og 5 billeder i sekundet.

Det ligger i den lidt højere ende af prisklassen, men man får også et high end kamera, der derudover har både wifi og touch skærm.

button(9)

Bedste luksus / style spejlløst kamera

Denne kategori går hvis mere ud på smag og behag end noget andet, men deres fald ender på Olympus Pen E-P5, nedenstående billed viser den sorte udgave.

Olympus Pen E-P5Vi finder ikke en elektronisk søger i Pen E-P5, men med samme sensor som i deres OM-D E-M5, er der ikke tvivl omkring en høj billed kvalitet. Designet er inspireret fra deres PEN-F fra 1963, noget som man nok enten elsker eller helst vil undgå.

Med teknikken fra deres OMD serie er der dog tale om et high end kamera, og med 9 billeder i sekundet samt 5 akslet billed stabilisering følger det med stort set alt.

button(9)

Bedste spejlløse billed kvalitet

Vinderen af denne kategori kunne have været mange, men de har endt med at udvælge Fujifilm X-E2 som vinderen.

Fujifilm X-E2

Man finder en 16.3 megapixel APS-C X-Trans CMOS II Sensor inde i huset, og er kombineret med deres EXR Processor II billed processor.

En af grundene til den høje billed kvalitet er at det ikke har et low-pass filter, der sikre at alle detaljer bliver indfanget. Huset er solidt bygget med et retro design, samt man får en elektronisk søger i dette high end kamera.

button(9)

Bedste entusiast spejlløst kamera

Ønsker du ikke at gå på kompromi med noget, vil Olympus OM-D E-M1 være en solid kandidat.

Olympus OM-D E-M1

Sensoren er en 16.3 Megapixel 4/3″ der med en TruePic VII billed processor, blandt andet giver mulighed for op til 10 billeder i sekundet. Man får 5 akslet billed stabilisering, touch skærm, wifi, super hurtig autofokus og en high end elektronisk søger.

Man kan næsten ikke få mange flere features, og med et vejrforseglet hus der klarer minus 10 grader, der ligger Olympus OMD E-M1 bestemt i toppen af spejlløse kameraer.

button(9)

Som et alternativ til Olympus E-M1 nævnes Fujifilm X-T1 der bestemt også er et kamera i absolut top klassen.

Fujifilm X-T1

Med XT-1 får man blandt andet verdens hurtigeste elektroniske søger, samt et hybrid auto fokus system der også hører til blandt de bedste på markedet. Til betjening har man 5 dreje skiver og 6 programmere bare knapper, så alt kan haves lige ved fingerne.

Man får en stor 16.3 megapixel X-Trans CMOS II (APS-C), EXR Processor II billed processor, wifi og mulighed for 8 billeder i sekundet. Alt dette i et vejrforseglet hus der klarer regn og minus 10 grader, bliver det ikke meget bedre.

button(9)

Bedste spejlløse kamera til film

Når det kommer til et high end kamera der også skal bruges til at optage film er valget ret nemt, for der hamler ikke mange op med Panasonic Lumix GH4.

Panasonic Lumix GH4Det har en 16 Megapixel 4/3″ sensor, 3″ skærm der kan drejes frit, samt et vejr forseglet hus i Magnesium. Det mest imponerende er dog mulighed for at filme i 4k kvalitet uden ekstern modtager, og findes ikke andre steder i den her pris klassen.

Selvom folk primært fokusere på 4k kvaliteten, er autofokus systemet utroligt hurtigt, og TheCameraStoreTV har ikke testet noget meget hurtigere.

Ønsker man at se kvaliteten kan de seneste tests ses her, og man er ikke i tvivl om at dette er en drøm både inden for billeder samt især film optagelse.

button(9)

Bedste full frame spejlløst kamera

Ønsker du en FF sensor i et lille hus er udvalget ganske lille, eftersom at kun Sony A7R samt Sony A7 giver denne mulighed på markedet.

Sony Alpha A7

Sensoren er en FF på 24,3 Megapixel, og man har altså fået plads til den i et hus der vejer det halve af mange lign spejlrefleks modeller. BIONZ X billed processoren sikre sammen med den store sensor god ISO ydelse, og med 5 billeder i sekundet bliver de fleste stillet tilfreds.

Uden en adapter er udvalget af objektivet ikke kæmpe stort, samt batteri tiden måske ikke er verdens bedste. Kombinationen af den store sensor i et lille hus med en elektronisk søger er dog helt unik, og vil passe rigtig mange godt.

button(9)

Med denne liste burde du have fået et godt overblik over et spændende markedet i kraftig udvikling, hvor man virkelig kan få super kvalitet uden en stor fysisk størrelse.

Er du stadig i tvivl, er man stadig altid velkommen til at skrive en besked til mig under “Kontakt“, og få rådgivning samt bud.

Kilde. Pocket-lint.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *